Blogs

Er is hier een baby geboren

Tijdens één van mijn late diensten in het ziekenhuis kreeg ik een wel heel bijzonder telefoontje van een ambulancebroeder. Hij was op een oproep afgekomen van een vrouw die thuis was bevallen zonder enige hulp. Lees het hele verhaal hier.

Zonder speen

Het ouderschap gaat gepaard met uitdagingen. Maar het meeste doe je eigenlijk ook jezelf aan. Neem de speen. Daar ben ik ooit zelf mee begonnen, dus daar moet ik zelf ook vanaf komen. Hoe ik dat heb aangepakt lees je in dit verhaal.

Schouderdystocie

Simone bevalt van haar eerste kindje. Het verloopt heel soepel tot het hoofdje geboren wordt. De schouders volgen niet. Voor het eerst in mijn verloskundige-carrière dacht ik dat de baby het niet ging halen.

Klinisch verloskundige

Wat doe je nu eigenlijk precies als verloskundige in het ziekenhuis? Nou, dit dus. In dit artikel, die overigens ook is verschenen in een real tijdschrift(!), lees je over wat mijn werk precies betekent en wat het verschil is tussen een verloskundige uit een praktijk en in een ziekenhuis.

Overbodig

Kinderen worden geboren en groeien op. Iedereen zegt: ‘Het gaat snel, geniet ervan hè?’ Maar hoe snel gaat het dan precies, hoe snel gaat de tijd? Ik kan je vertellen, ze hebben allemaal gelijk. Want ik heb sinds kort iets nieuws in het leven als tweelingmoeder: ik word overbodig. Lees in dit blog hoe dat in een oogwenk is gebeurd.

K. I. B.

Hoe ervaar ik als zorgverlener een hele drukke dienst op de verloskamers? Soms niet heel prettig. Want ik ren van hot naar her zonder ergens echt tijd voor te hebben. Maar leuk is het wel, op zijn tijd.

Het geboorteplan

Een informatief stuk over een geboorteplan of bevalplan net hoe je het noemen wilt. Een beknopt document waarin je jouw wensen en verwachting voor een aanstaande bevalling kan schrijven.

Mijn buik, jouw baby

Het gezin van Wieke en Harmen is compleet. Voor hun beste vrienden is dit compleet het tegenovergestelde. Zij willen graag een kindje maar hebben geen baarmoeder. Wieke doet een uitzonderlijk bijzondere gunst voor de beide heren.

Even geduld mevrouw

es. Het lot heeft bepaald en liet mij de bevalling schrijven van Willemijn. Een heerlijk verhaal zoals je ze niet zo vaak online leest. De meeste beval-verhalen die te vinden zijn, gingen moeilijk, waren pijnlijk of er ging van alles mis. Het verhaal van Willemijn is heerlijk en precies zoals ze het voor ogen had. Of nou ja, niet helemaal……..

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Over mij

Hoi, ik ben Lisa. Het gezicht achter deze site en dus de blogs. Naast mijn werk en leven als tweelingmoeder schrijf ik graag. Met mijn ultieme doel; het schrijven van een thriller. Om out of the blue een boek te schrijven leek me heel ingewikkeld. Daarom ben ik begonnen met het schrijven van blogs en korte verhalen. Ik hoop dat je het leuk vindt en het graag leest. Neem een kijkje tussen al mijn blogs en laat me weten wat je vindt. Mocht je elke week direct mijn nieuwe blog willen lezen meld je dan hieronder aan.

Meld je aan voor mijn blog

Krijg een melding als ik een nieuwe blog heb geplaatst

Volg mij ook op Instagram

%d bloggers liken dit: