Blogs

Prematuur gebroken vliezen?

In mijn diensten zie ik geregeld mensen met allerlei vragen of zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Bijvoorbeeld dat ze de baby minder voelen bewegen of dat ze bloedverlies hebben. Dit verhaal gaat over Marissa, zij belde mij dat ze dacht dat haar vliezen waren gebroken bij 35 weken zwangerschap. Een reden voor een extra controle. Die eindigde hilarisch. Lees hem nu.

Wat als het niet loopt zoals je het hoopt

Stacey gaat bevallen van haar eerste kindje. Haar moeder beviel vijf keer prachtig thuis en dat wil zij ook. Helaas blijkt het kindje in het vruchtwater te hebben gepoept waardoor ze in het ziekenhuis, bij mij op de afdeling belandt. Dit valt Stacey flink tegen want zo had ze het niet bedacht in haar bevalplan. We proberen er het beste van te maken. Lees hier verder hoe Stacey’s bevalling verloopt.

Pleidooi voor een ruggenprik

Naar aanleiding van de column in Linda. 203 van Roos Moggré over dat iedereen in deze tijd 24/7 recht heeft op een ruggenprik wilde ik een klein beetje tegengeluid laten horen. Over hoe het echt gaat, waarom die anesthesist echt te laat is en waarom het soms gewoon even duurt. Lees je mee?

Peuterbed

Zoals meer fases in het ouderschap is er ook de fase van babybed naar groot bed. Of in ons geval; het peuterbed. Super leuk en schattig maar toch wel een dingetje. Wanneer gaan ze in een groot bed, hoe streng ben je met het blijven liggen en waar trek je de grens? Bij een tweeling geeft dit nog een beetje extra uitdaging. Lezen hoe het bij ons ging een half jaartje terug?

Bevallen in de auto

De aanloop van de bevalling van Anna ging wat traag, maar toen de bevalling eenmaal goed van start ging, ging deze een beetje té snel. Het ziekenhuis heeft ze wel gered, maar de verloskamer niet. Ze beviel in de auto op de parkeerplaats van het ziekenhuis.

Ommetje

Ken je de ommetjes app al? Ik inmiddels wel. Hierdoor kom ik elke avond van de bank af om een ‘ommetje’ te doen. Allemaal dankzij corona want door corona krijg je de tijd en mogelijkheid om je vaste patroon te doorbreken. Weten hoe lang het duurt voordat je je eigen patroon hebt doorbroken? Lees het in mijn ommetjes blog.

Als de keuze voor je wordt gemaakt

Tanja bevalt van haar eerste kindje. Ze moet haar kindje afstaan, dat hoort ze een uurtje nadat ze is bevallen. Ik was bij haar bevalling en wist dat ze haar kindje niet mee naar huis mocht nemen. Omdat de hulpverleners bang waren dat Tanja zou weglopen als ze hoorde dat de baby niet bij haar mocht blijven toen ze nog zwanger was, is besloten dit voor Tanja geheim te houden. Toen Keano één uur oud was kreeg ze dit nieuws te horen.

Spanning in de verloskunde

Voor een verhalenwedstrijd (die ik niet heb gewonnen) in mijn woonplaats schreef ik dit korte verhaal. Ik schreef de eerste keer fictie en een spannend verhaal. Langzaamaan dichter bij mijn eerste thriller. Die ik overigens niet over verloskunde laat gaan.

Bevallen op grote hoogtes

Op vakantie naar Bonaire, om te chillen op de Antillen, maar ondertussen toch nog even bijbeunen. Mijn ultieme droom: een bevalling begeleiden in het vliegtuig lees in dit blog hoe dat eraan toe gaat.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Over mij

Hoi, ik ben Lisa. Het gezicht achter deze site en dus de blogs. Naast mijn werk en leven als tweelingmoeder schrijf ik graag. Met mijn ultieme doel; het schrijven van een thriller. Om out of the blue een boek te schrijven leek me heel ingewikkeld. Daarom ben ik begonnen met het schrijven van blogs en korte verhalen. Ik hoop dat je het leuk vindt en het graag leest. Neem een kijkje tussen al mijn blogs en laat me weten wat je vindt. Mocht je elke week direct mijn nieuwe blog willen lezen meld je dan hieronder aan.

Meld je aan voor mijn blog

Krijg een melding als ik een nieuwe blog heb geplaatst

Volg mij ook op Instagram

%d bloggers liken dit: