Over mij

Jurkje van @winkeltjevanlynn

Hoi! Welkom op mijn blog. Blijf je even hangen?

Ik ben Lisa. Lisa Damman, 31 jaar oud en getrouwd. Ik woon in een prachtig dorp, letterlijk naast de IJssel. Hier woon ik samen met mijn liefdes: man, twee dochters, twee konijnen en een kat. Ik werk als klinisch verloskundige in de grootste geboortekliniek van Nederland. Schrijven is mijn grootste hobby en daarom ben jij nu ook hier.

Toen ik op de basisschool vriendenboekjes mee naar huis kreeg schreef ik deze ijverig dezelfde dag nog vol Onderaan, bij de vraag: wat wil je later worden, schreef ik steevast: schrijfster. Waarom? Wat leek mij nou zo leuk aan schrijven? Geen idee. Wel weet ik dat ik het nu wil. Maar waar begin ik? En hoe?

Aangezien ik van de ‘google-generatie’ ben was surfen op het wijde web mijn eerste stap. Ik stuitte al snel op het starten van een weblog. Na wat research kwam ik op WordPress. Voor ik het wist had ik mijn domeinnaam bedacht en een site in de lucht. Oeps. Nu moet ik het gaan doen ook.

Dus bij deze de start. De start van mijn blog, de start van mijn schrijfcarrière of juist het einde van mijn droom. In ieder geval een nieuwe hobby, het is maar hoe je het bekijkt. Ik schrijf. Damman schrijft. Ik hoop dat je het leuk vindt. Dat mijn schrijfstijl je bevalt en dat je meer van mij wil lezen. Ik zal proberen regelmatig wat te schrijven. Vind je het niets? Prima. Ik snap dat mensen liever netflixen, een echt boek lezen of niet het geduld hebben om verder te komen dan de eerste alinea. Dan ben je als het goed is inmiddels al afgehaakt.

Mijn schrijfcarrière begin ik met korte blogs maar ik wil ook af en toe wat langere verhalen met jullie delen. Ik ga schrijven over:

1. Het ouderschap, moederschap kan ik beter zeggen. Het feit dat er een kind op deze wereld is die mij op een voetstuk heeft staan. Twee zelfs! Kom ik gelijk bij mijn volgende onderwerp:
2. Tweelingen. Moeder zijn van een tweeling, maar ook het tweeling zijn. Het onzichtbare lijntje die mijn twee meisjes verbinden. Het wel en wee van niet één maar twee.

3. Het leven als bijna dertiger. Wat houdt me bezig. Wat houdt mijn vrienden bezig. Hoe sta ik in het leven en hoe zie ik het grote geheel voor me. Grote en kleine onderwerpen of zaken die me aangrijpen.
4. Tot slot mijn werk. Schrijven is (helaas) niet iets waar ik de kost mee verdien. Mijn werk als klinisch verloskundige is dit wel. Want wat maak ik een boel mee op een dag. Je zou er een boek over kunnen schrijven (zoals een oud klasgenootje van me deed: Dagboek van een Verloskundige).

Volg hier (hopelijk) het begin van mijn schrijf carrière. Ik hoop dat ik door het schrijven van mijn blogs jou kan raken, prikkelen, tot nadenken kan aanzetten of gewoon plezieren. Laat je me weten dat je hier was? Dat vind ik erg leuk. En… dank dat je hier bent! Je kan me ook volgen via Instagram @lisadammanschrijft, stuur me gerust een berichtje.

Bedankt dat je hier bent.

Lisa


Begin gelijk met het lezen van mijn blogs


Wij hebben altijd nog onze dromen om het
onbereikbare aan te raken.

— Jos Vandeloo
%d bloggers liken dit: