Dromen onder je droom

Elke avond voor het slapen, klets ik even met mijn tweeling van drie nadat we een verhaaltje hebben gelezen. De regel is dat degene die het verhaaltje uitzoekt ook degene is met wie ik als eerste klets. Geloof me, dat dit vooraf al vaststaat, geeft een hoop rust. Tweelingstrijd in de avonduren kan ik toch iets minder goed handelen.

Enfin, ze vertellen me om de beurt wat zo leuk was aan hun dag en geven een samenvatting van hun bezigheden. De ene keer is het hoogtepunt het chocoladekoekje bij de thee en de andere keer dat iemand heeft gewonnen met kwartet.

Sinds kort slapen ze onder een prinsessen en elfjes dekbed en voeg ik daar een vraag aan toe: ‘Wat ga jij als prinses of elfje doen vannacht?’ Hier komen de meest fantastische antwoorden op. Van rijden op unicorns tot zwemmen met papa. Maar soms wordt er getoverd, zijn ze van plan om te gaan vliegen of om gewoon rondjes te draaien met die hele mooie prinsessen jurk.

De fantasie van een 3-jarige kent namelijk geen plafond. Het is oneindig. Als jij als 3-jarige wil dat iets kan, dan kan het ook. De ene dag gaan ze in hun fantasie met hun 3-jarige BFF met de trein naar Amsterdam terwijl ze de volgende morgen op een unicorn naar de opvang rijden. Niets is te gek, alles is mogelijk. Hopelijk houden ze dit zo lang mogelijk vast.

Die dromen worden nu nog echter sinds ze onder hun nieuwe dekbed liggen. Ik kreeg namelijk van SNURK een prinsessen dekbedovertrek voor mijn meiden. Op de ene staat een elfje en op de andere een prinses met een enorme roze jurk. Dus zodra ze hun ogen dichtdoen, onder dit levensechte dekbed, dromen ze weg in hun eigen droom. En het idee dat je droomt onder je droom klinkt betoverend.

Maar zoals dat gaat bij tweelingen blijft er die strijd (waar ik eerder een blog over schreef). Want als de één de volgende dag een groot mystiek verhaal heeft over haar dromen tijdens haar nachtelijke avonturen als elfje, is de ander beteuterd over het feit dat ze niets heeft gedroomd. Uitleggen aan de één dat die zus een fantasie zonder limiet kent en dat de vertelde verhalen misschien niet helemaal waarheid zijn, vind ik weer sneu voor de fantasie-rijke zus. Dus ik laat ze wisselen. Wisselen van dekbed om die droom ook te kunnen dromen.

Zogezegd, zo gedaan. Een nachtje later slapen ze allebei onder het andere ‘magische’ dekbed. En ja hoor: ook de zus die de nacht ervoor geen wilde verhalen had, vertelt nu honderduit over haar meegemaakte ‘magische’ droom. Ware het niet dat dit verhaal wel erg overeenkomt met het verhaal van haar zus de dag ervoor..

Gelukkig hoort die zus de overeenkomst niet. Ze is blij voor haar wederhelft en herkent de droom niet als zijnde haar eigen. Ik laat ze in hun waan. En ben stiekem jaloers op hun ontoereikende plafond. Misschien heeft dat dekbed echt een soort toverkracht? Ik kijk nieuwsgierig op de site van SNURK en zie dat ze zowaar ook een lits-jumeaux variant hebben van deze prinsessen. Daar zit helaas de prinsessen print maar aan één kant. Ik stop hem toch in mijn winkelmandje. Hopelijk wordt mijn man niet jaloers op de dromen over elfjes en prinsessen. En anders ruilen we een nachtje.  

Lisa

De nieuwe dekbedden

Gesponsorde blog in samenwerking met snurk Amsterdam.

SNURK heeft ook nog eens een mooi verhaal. Het produceert enkel duurzaam met gecertificeerd biologisch katoen. Dat slaapt ook nog eens extra lekker als je weet dat de impact op het milieu minimaal is. Inmiddels worden de dekbedovertrekken van SNURK wereldwijd verkocht en na een bezoekje op hun site snap ik waarom.


Meer lezen over het leven met een tweeling, klik hier.
Wil je liever een overzicht van al mijn blogs, klik hier.

Eén opmerking over 'Dromen onder je droom'

  1. Heel tof en mooi geschreven, het leest lekker. Ik vind de producten van Snurk echt fantastisch en zo tof gemaakt voor kids. Ik zou voor mijn zoontje graag de aap met banaantjes willen, omdat hij gek is van aapjes en stiekem ook van bananen haha.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: