Blogs

Met de auto naar Italië

Inmiddels alweer een jaar geleden dat we op vakantie gingen naar Italië. Met de auto, met peuters. Je moet het een keer gedaan hebben om te ondervinden hoe het is, maar een beste reis dat was het zeker. Lees hier hoe het eraan toe ging.

“Jullie kindje ziet er anders uit”

Meryem en Beret komen in het ziekenhuis omdat Meryem pijnstilling wil tijdens de bevalling. De bevalling verloopt voorspoedig en Meryem doet het hartstikke goed. Als het kindje geboren wordt is het toch even lastig. Het kindje ziet er anders uit.

De achtste in de rij

Miene en Jacob komen bevallen. Ze verwachten hun achtste kind. Een heerlijke bevalling aan het einde van mijn late dienst. Wat heb ik toch een leuk beroep.

De letterstoel

Als tweeling ben je niet alleen altijd samen, je wil ook altijd op hetzelfde moment dezelfde ervaring. Net als je zus (of broer) even het lichtknopje aanraken of hetzelfde jurkje aan. Zo is er bij ons thuis ook altijd strijd over wie op de ‘bloemenstoel’ mag. Lees hier snel verder hoe dat eraan toe gaat.

Prematuur gebroken vliezen?

In mijn diensten zie ik geregeld mensen met allerlei vragen of zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Bijvoorbeeld dat ze de baby minder voelen bewegen of dat ze bloedverlies hebben. Dit verhaal gaat over Marissa, zij belde mij dat ze dacht dat haar vliezen waren gebroken bij 35 weken zwangerschap. Een reden voor een extra controle. Die eindigde hilarisch. Lees hem nu.

Wat als het niet loopt zoals je het hoopt

Stacey gaat bevallen van haar eerste kindje. Haar moeder beviel vijf keer prachtig thuis en dat wil zij ook. Helaas blijkt het kindje in het vruchtwater te hebben gepoept waardoor ze in het ziekenhuis, bij mij op de afdeling belandt. Dit valt Stacey flink tegen want zo had ze het niet bedacht in haar bevalplan. We proberen er het beste van te maken. Lees hier verder hoe Stacey’s bevalling verloopt.

Pleidooi voor een ruggenprik

Naar aanleiding van de column in Linda. 203 van Roos Moggré over dat iedereen in deze tijd 24/7 recht heeft op een ruggenprik wilde ik een klein beetje tegengeluid laten horen. Over hoe het echt gaat, waarom die anesthesist echt te laat is en waarom het soms gewoon even duurt. Lees je mee?

Peuterbed

Zoals meer fases in het ouderschap is er ook de fase van babybed naar groot bed. Of in ons geval; het peuterbed. Super leuk en schattig maar toch wel een dingetje. Wanneer gaan ze in een groot bed, hoe streng ben je met het blijven liggen en waar trek je de grens? Bij een tweeling geeft dit nog een beetje extra uitdaging. Lezen hoe het bij ons ging een half jaartje terug?

Bevallen in de auto

De aanloop van de bevalling van Anna ging wat traag, maar toen de bevalling eenmaal goed van start ging, ging deze een beetje té snel. Het ziekenhuis heeft ze wel gered, maar de verloskamer niet. Ze beviel in de auto op de parkeerplaats van het ziekenhuis.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Over mij

Hoi, ik ben Lisa. Het gezicht achter deze site en dus de blogs. Naast mijn werk en leven als tweelingmoeder schrijf ik graag. Met mijn ultieme doel; het schrijven van een thriller. Om out of the blue een boek te schrijven leek me heel ingewikkeld. Daarom ben ik begonnen met het schrijven van blogs en korte verhalen. Ik hoop dat je het leuk vindt en het graag leest. Neem een kijkje tussen al mijn blogs en laat me weten wat je vindt. Mocht je elke week direct mijn nieuwe blog willen lezen meld je dan hieronder aan.

Meld je aan voor mijn blog

Krijg een melding als ik een nieuwe blog heb geplaatst

Volg mij ook op Instagram

%d bloggers liken dit: